Ana içeriğe atla

Championship 12/13 Sezonu Önizlenimi / Barnsley - Birmingham



-Barnsley FC- 

2011/2012 sezonunu 48 puanla 21. sırada tamamlayan Barnsley takımı kötü bir sezon geçirmişti. Küme düşmekten kurtulan Barnsley için bu sezon da zorlu geçecek gibi gözüküyor. Geçen sezon takımın en önemli oyuncusu Vaz Te'yi gönderdikten sonra hücum hattında zorlanan Barnsley takımı, Vaz Te'nin eksikliğini fazlasıyla hissetmişti. Bunun neticesinde de inanılmaz bir düşüş yaşayarak ligin dibine doğru bir düşüş gösterdi.

Yeni sezon öncesine bakacak olursak, transfer döneminde gelen/giden futbolculardan şimdiye kadar ödenek sağlayamadılar. Şimdiye kadar iki hazırlık maçı yapan Barnsley takımı ilk olarak Rotherham ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrılan Barnsley, ikinci hazırlık maçında Alfreton karşısında 2-1 galip geldi. Bu iki hazırlık maçında da genellikle yeni kadro düzeni ve oyun anlayışı üzerinde durdular. Hazırlık maçları dışında yapılan transferlere göz atacak olursa; genel olarak ligde kalabilmek için yapılmaya çalışılan transferler diyebiliriz.

Giden futbolcular bedelsiz giderken, gelen futbolculara da bonservis bedeli ödemediler. Zamalek'ten gelen Mido, Portsmouth'tan alınan Etuhu ve Tottenham'dan alınan kaleci Ben Alnwick'in yanına bir de Liverpool U18'den Toni Silva'yı eklediler. Takımdan ayrılan en önemli isim ise, Leeds'e gönderilen Andy Gray oldu. 34 yaşındaki tecrübeli isimler yollarını ayıran Barnsley takımı için yapılacak transferler çok önemli. Mido ve Etuhu gibi tecrübeli isimlerin yanınan genç yetenekli ve mücadele eden bir kaç futbolcu ile yeni sezonda Championship içinde düşme korkusu yaşamayabilirler.

-Birmingham-

2011/2012 sezonunu 4. sırada tamamlayarak play-off oynama hakkı kazanan Birmingham bu hakkı iyi değerlendiremeyerek Premier Lig şansını kaybetmişti. Blackpool ile play-off maçlarında 1-0 kaybettikleri maçın ardından sahalarında 2-2'lik sonuçla final şanslarını kaybetmişlerdi.

Yeni sezon öncesine bakacak olursak; M'Gladbach ile yaptıkları hazırlık maçında geçen sezonki dirençli ve pes etmeyen takım yine sahadaydı. 2-2'lik sonuçla sahadan ayrılan Birmingham takımı için hazırlık dönemi olumlu geçiyor da diyebiliriz. 24 Temmuz'da oynadıkları Shrewsbury maçını 2-1 kazanan Blackpool takımının transferlerinden de biraz bahsedelim.

Tecrübeli kaleci Ben Foster ile yollar ayrıldı. Ligin yeni takımı West Bromwich'e gönderilen Ben Foster yerine 34 yaşındaki geçen sene Rochdale'nin kalesini koruyan David Lucas'ı transfer ettiler. Ayrıca, Crystal Palace'dan orta saha oyuncusu Darren Ambrose, Portsmouth'dan Hayden Mullins ve N'Castle United'da forma giyen Danimarkalı Lövenkrands ile sözleşme imzaladılar. Kadrosunu genel olarak koruyan Birmingham takımı 12/13 sezonu için hedefi; şampiyonluk. Bu hedef doğrultusunda geçen sene ortaya koydukları başarılı futbolu tekrarlayabilirlerse mutlu sona ulaşabilecek takımlar arasındaki yerini mutlaka alacaktır.


*transferler güncellenecektir...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fenerbahçe Yeni Sezon Formaları / 2012-2013

2012/2013 Fenerbahçe Formaları  2012/2013 Efsane Çubuklu Forma   2012/2013 Arma Forma 2012/2013 Gölge Kanarya Forma

Arsenal İç Saha Forması / 2012-2013

 

Futbol Ve Siyaset İlişkisi

Siyaset ve spor ilişkisini farklı açılardan incelemek mümkün. Bunları kategoriler halinde incelemek bir hayli uzun yazılar ve vakit harcamamıza neden olabilir. Biz, siyaset - futbol ilişkisini 3 gerçek örnekle açıklayalım; Aslında herkesin çok yakından bildiği bir konu. Siyaset ve spor denildiği zaman akla İtalya'nın gelmesi çok doğal bir durum gibi gözükmekte. Her siyaset liderinin futbolla yakından ilgilenip bu anlamda büyük bir kitleye hitap etme çabası uzun senelerdir görülmüş, en kolay politika araçlarından biri olmuştur. Bunun en güzel örneğini; 1986'da AC Milan başkanlığına gelen medya patronu Silvio Berlusconi'yi gösterebiliriz. 1979'dan Berlusconi döneminin bir kısmını içeren sürekli rüşvet skandallarıyla çalkalanan AC Milan'ın bir Avrupa devi haline gelmesi ve bunun sonucunda Berlusconi'nin İtalya Başbakanlığı'na uzanan süreç en güzel örneklerden biridir. Berlusconi, AC Milan'ı ne kadar yükseğe taşıdıysa kendisi de siyasette o kadar mesaf