Ana içeriğe atla

Ödüllü Skor Tahmin Yarışması / Genel Bilgiler


Yeni sezonda hediyeli bir "skor tahmin yarışması" düzenleme fikrim vardı. Bunu sonunda hayata geçirmeye karar verdim. Hediye konusuna gelecek olursak; kazanan arkadaşa gönül verdiği renklerin formasını hediye edeceğim. Fakat, İstanbul - İzmir - Ankara takımları dışında çok ters takımların formalarını bulmak zor olur. Eğer böyle bir durum oluşursa; bunu kazanan arkadaşla irtibata geçerek ortak bir hediye bulabiliriz diye düşünüyorum. Çok fazla kurallarla boğulu olmadan ve keyif alabileceğimiz bir yarışma olacağını düşünüyorum. Umarım hepimizin keyif alacağı bir yarışma olur. İlk haftadan itibaren başlayacak yarışmada tahmin edilecek maç sayısı ve ligleri kendim belirleyeceğim. Çok uçuk ligler olmayacak. Türkiye - Almanya - İspanya - İngiltere - İtalya ağırlıklı yapmayı düşündüğüm yarışmada min. 6 maç paylaşacağım. Bu maçlar arasından yapılacak yarışma sonunda kazananı belirleyeceğiz. Tahmine sunulacak karşılaşmalar içerisinde Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, Türkiye Kupası, İngiltere-İtalya-İspanya-Almanya Kupası maçları da olabilir. Lig olarak Spor Toto Süper Lig dikkate alınacaktır. Ligimizde ilk yarı bitene kadar (17. hafta) yarışmamız sürecektir. Bu süreç içerisinde güzel bir katılım yaşarsak; ikinci yarı itibariyle de bir yarışma yapmayı düşünebilir. Şimdiden hepinize bol şanslar diliyorum.

Puanlama; 

1- Yarışmacı, doğru tahmin ettiği her maç için 3 puan kazanır.

Örn; A ve B takımları arasında oynanılan karşılaşmaya 1-0 veya 0-1 tahmini yapan yarışmacı, eğer tahmin ettiği gibi maç 1-0 veya 0-1 biterse 3 puan kazanır. Artı olarak, galip gelen tarafı da doğru tahmin ettiği için ekstra 1 puan daha kazanır.

2- Yarışmacı, doğru tahmin ettiği her beraberlik maçı için 2 puan kazanır.

Örn; A ve B takımları arasında oynanılan karşılaşmayı 1-1 tahmin eden yarışmacı, tahmininde doğru tercih yaptığı için 2 puan kazanır. Artı olarak, maçın beraberlik tercihini de doğru tahmin ettiği için 3 puan daha kazanır.

3- Yarışmacı, sadece galibiyet ve beraberlik tahminini doğru verirse 1 puan alır.

Örn; A ve B takımları arasında oynanılan karşılaşmayı 1-0, 0-0 veya 0-1 tahmin eden yarışmacı, skor tahmininde yanılır ve sadece "ev sahibi galibiyeti, deplasman takımı galibiyeti veya beraberlik" bahislerinde doğru tahminde bulunursa 1 puan alır.

Kurallar; 

1- Tahmin gönderme süresi, yarışma içerisindeki başlayacak "ilk" karşılaşmadan minimum 5 saat önce tüm tahminlerin yapılmış olması lazım. "Her maç için ayrı ayrı yapılan tahminler kabul edilmeyecektir. İlk karşılaşma başlamadan önce tahminleri göndermeye dikkat ediniz." 

2- Tahminlerinizi, açılacak başlık altındaki "yorum" kısmına yazabilirsiniz. Tahminlerde ad-soyad ve geçerli bir e-posta adresi bulunması zorunludur.

3- Tahminlerini, bir defadan fazla şekilde gönderen yarışmacıların ilk gönderdiği tahminler kabul edilecektir.

4- 6 haftada bir kere puan tablosu yayınlanacaktır.

5- Yarışma bitiminde aynı puana sahip yarışmacılar arasında öncelik, en fazla "skor tahmini" tutturana verilecektir. "Skor tahmini" eşitliğinde ise, kura çekimi yapacağız.

6- Üst üste 3 hafta (yarışma programı içinde) tahminde bulunmayan yarışmacıyla yollar ayrılacaktır.

NOT: Yarışmaya katılmak için, konunun altına katılım durumunuzu belirten bir mesaj bırakın. Yarışma için maçları Cuma günü akşam 21:00'da paylaşacağım. Bu süre zarfı içerisinde Perşembe akşam saat 24:00'a kadar katılım kabul etmekteyim. Perşembe 24:00'dan sonraki katılımları kabul etmeyeceğim. Yarışmanın paylaşımlarını; twitter hesabım üzerinden ve buradan takip edebilirsiniz. Hepinize şimdiden iyi yarışlar arkadaşlar. 

Yorumlar

j dedi ki…
S.A. Kayıt olacağıdım. :)
Kalamarina dedi ki…
Bende kayıt olacaktım mümkünse
steven_stiffler dedi ki…
Yaz abi, sen iste averaj tahmincisi bile olurum.
Osvaldo dedi ki…
Kayıt olacaktım...
Emre Güngör dedi ki…
Bende katılıyorum kardeşim.
Bekir Öktem dedi ki…
Kayıt olabilirsem sevinirim.Şansımı deneyim.
Beercholic dedi ki…
katılıyorum.
Chuck Bartowski dedi ki…
Ben katılacağım abi yazabilirsin.
ygtylmz dedi ki…
Hani ilk hafta maçları nerede?
Unknown dedi ki…
bende katılıyorum.
Yeşil Kırmızı dedi ki…
Ben de şansımı deneyeyim mümkünse
f dedi ki…
Kayıt olacaktım
MuL€ dedi ki…
varım diyor.
dr imperius dedi ki…
ben de varım
Unknown dedi ki…
Yarışma var tahminleri bekliyoruz diye duyum aldık geldik :))
steven_stiffler dedi ki…
Savcı Öz de katılsın.
fatihfc dedi ki…
katılıyorum.
Unknown dedi ki…
Varım diyor!
okandanisman dedi ki…
yerimizi alalim müsade varsa
the patriot dedi ki…
katılıyorum
Unknown dedi ki…
Ben de varım.
Yiğit Kula dedi ki…
bende katılmak istiyorum :)
emre_scorpion dedi ki…
Bende katılıyorum eğer mümkünse :)
Alikevicius dedi ki…
Ben de katılmak istiyorum. saygılarrr
Eren dedi ki…
katılıyorum
vyslsr dedi ki…
Ben de varım :)
Arkhe dedi ki…
E o zaman ben de varım.
Emre Özpınar dedi ki…
Ben de varım :)
Unknown dedi ki…
Ben de katılmak istiyorum :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fenerbahçe Yeni Sezon Formaları / 2012-2013

2012/2013 Fenerbahçe Formaları  2012/2013 Efsane Çubuklu Forma   2012/2013 Arma Forma 2012/2013 Gölge Kanarya Forma

Arsenal İç Saha Forması / 2012-2013

 

Futbol Ve Siyaset İlişkisi

Siyaset ve spor ilişkisini farklı açılardan incelemek mümkün. Bunları kategoriler halinde incelemek bir hayli uzun yazılar ve vakit harcamamıza neden olabilir. Biz, siyaset - futbol ilişkisini 3 gerçek örnekle açıklayalım; Aslında herkesin çok yakından bildiği bir konu. Siyaset ve spor denildiği zaman akla İtalya'nın gelmesi çok doğal bir durum gibi gözükmekte. Her siyaset liderinin futbolla yakından ilgilenip bu anlamda büyük bir kitleye hitap etme çabası uzun senelerdir görülmüş, en kolay politika araçlarından biri olmuştur. Bunun en güzel örneğini; 1986'da AC Milan başkanlığına gelen medya patronu Silvio Berlusconi'yi gösterebiliriz. 1979'dan Berlusconi döneminin bir kısmını içeren sürekli rüşvet skandallarıyla çalkalanan AC Milan'ın bir Avrupa devi haline gelmesi ve bunun sonucunda Berlusconi'nin İtalya Başbakanlığı'na uzanan süreç en güzel örneklerden biridir. Berlusconi, AC Milan'ı ne kadar yükseğe taşıdıysa kendisi de siyasette o kadar mesaf