Ana içeriğe atla

Championship 12/13 Sezonu Önizlenimi / Crystal - Derby


-Crystal Palace- 

Crystal Palace geçen sezonu 17. sırada tamamlamıştı. Futbol açısından bir hayli vasat geçen sezonu en azından ligde kalarak kurtarabildiler. Ligin en az gol atan takımları arasında üst sırada bulunsalarda defansif anlamda da en az gol yiyen takımları arasındaki yerlerini aldılar. Yedikleri 51 golle Birmingham, Middlesbrough, Leicester, Cardiff ve Blackpool gibi takımlarla aynı seviyede bulundular. Fakat, aldıkları 22 mağlubiyet başlarına büyük işler açmıştı.

Sezon öncesi yapılan transferlere bakacak olursak; sadece Portsmouth takımından transfer edilen 22 yaşındaki defans oyuncusu Joel Ward'a 650bin euro civarında bir ücret ödediler. Bunun dışında yapılan transferler; Aaron Wilbraham (F - Norwich City) ve Peter Ramage (D - QPR).  Giden oyunculara bakacak olursak; takımın bana göre geçen sezon ayakta duran tek ismi olan Darren Ambrose ile yollar ayrıldı. Defansın en önemli isimlerinden İngiltere U21 forması giyen Nathaniel Clyne ve forvette iyi işler yapılan İrlandalı Sean Scannell ile yollar ayrıldı. Gelen oyuncular bana göre giden oyuncuların yerini doldurmaya yetmeyecektir.

Yeni sezon öncesinde orta sahanın en önemli ismi Darren ile yolların ayrılması. Ardından defansın en önemli ismi ve geleceği parlak gösterilen Nathaniel Clyne ile yolların ayrılması takımın yeni sezonda işlerini bir hayli zorlaştıracaktır. Maddi açıdan iyi getiri sağlayan bu transferler sonrasında yapılabilecek orta seviye transferler takımı ligde tutmaya yetecekti. Fakat, yapılan transferler sonrasında çok da umutlu değilim.

-Derby County- 

2011/2012 sezonunu 12. sırada tamamlayan Derby County genel olarak inişli-çıkışlı bir sezon geçirmişti. Son senelerde bu tarz futbolu benimsemiş görünüyorlar(!) Fakat, play-off zorlayabilecek kapasiteleri olmalarına rağmen bunu bir türlü kullanma başarısı gösteremediler. Özellikle, inatçı futbolu ile geçen sezon boy gösteren Derby takımı yeni sezonda da aynı şekilde yoluna devam edecek gibi gözüküyor.

Yeni sezon öncesi yapılan transferlere bakacak olursak; çok ciddi bir takviye yapılmadı takıma. Kiralık olarak forma giyen isimler takıma dönerken, Northampton'dan 20 yaşındaki orta saha oyuncusu Micheal Jacobs ve Preston takımından 24 yaşındaki orta saha Paul Coutts takıma takviye edildi. Yapılan iki orta saha oyuncusu da bu sezon Derby takımının orta alandaki inatçılığı ve genişliği için opsiyon olarak gözüküyor. Giden oyuncular ise, Leeds'e gönderilen Paul Green (OS), Burnley takımına gönderilen Jason Shackell (D) ve Sheffield Wednesday'e gönderilen forvet Crhis Maguire.

Gönderilen isimler geçen sezon takıma önemli katkılarda bulunmuş isimler. Fakat, yüksek maaşları futbolcularla yolların ayrılma aşamasına gelinmesine neden oldu. İyi ücrete gönderilenlerin yerine gelen yeni isimler ise, takıma adapte olabilecek ve iyi işler çıkartabilecek isimler gibi gözükmekte. Özellikle, Micheal Jacobs'un genç yaşta olması ve gelecek vaad etmesi biraz olsun umut verici. Derby bu sezon da orta sıralarda olacak gibi gözüküyor. Gelen/giden isimleri göz önünde bulundurursak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fenerbahçe Yeni Sezon Formaları / 2012-2013

2012/2013 Fenerbahçe Formaları  2012/2013 Efsane Çubuklu Forma   2012/2013 Arma Forma 2012/2013 Gölge Kanarya Forma

Arsenal İç Saha Forması / 2012-2013

 

Futbol Ve Siyaset İlişkisi

Siyaset ve spor ilişkisini farklı açılardan incelemek mümkün. Bunları kategoriler halinde incelemek bir hayli uzun yazılar ve vakit harcamamıza neden olabilir. Biz, siyaset - futbol ilişkisini 3 gerçek örnekle açıklayalım; Aslında herkesin çok yakından bildiği bir konu. Siyaset ve spor denildiği zaman akla İtalya'nın gelmesi çok doğal bir durum gibi gözükmekte. Her siyaset liderinin futbolla yakından ilgilenip bu anlamda büyük bir kitleye hitap etme çabası uzun senelerdir görülmüş, en kolay politika araçlarından biri olmuştur. Bunun en güzel örneğini; 1986'da AC Milan başkanlığına gelen medya patronu Silvio Berlusconi'yi gösterebiliriz. 1979'dan Berlusconi döneminin bir kısmını içeren sürekli rüşvet skandallarıyla çalkalanan AC Milan'ın bir Avrupa devi haline gelmesi ve bunun sonucunda Berlusconi'nin İtalya Başbakanlığı'na uzanan süreç en güzel örneklerden biridir. Berlusconi, AC Milan'ı ne kadar yükseğe taşıdıysa kendisi de siyasette o kadar mesaf