Ana içeriğe atla

Dünya Kupası G Grubu Değerlendirmesi


Almanya


"Dünya Kupası tarihinin Brezilya'dan sonra en iyi takımı Almanya, 2014'de Gana, Portekiz ve ABD ile aynı grupta mücadele edecek. Son olarak Afrika'daki turnuvada üçüncü olarak evlerine dönen Panzerler, bu turnuvada ilk olarak finali hedefliyor. Son zamanlardaki kupaya olan açlık üst seviyelere ulaşmış durumda. 2002'de finalde Brezilya'ya kaybetmelerinin ardından kupaya olan istekleri daha da arttı. 2004 Avrupa Şampiyonası ile birlikte kabuk değiştirmeye başlayan Panzerler, bunun meyvesini yavaş yavaş almaya başladı. Kulüp bazında ortaya koydukları başarılı sonuçlar ile gözler önüne serdiler. Artık tek hedefleri Milli takım bazında uluslararası bir başarı. 2010 Dünya Kupası'nda İspanya'ya boyun eğdikleri karşılaşmada biraz daha direniş gösterebilselerdi belki turnuvada uzun süredir istedikleri başarıyı elde edebilirlerdi. Bu başarıyı ve şansı bu turnuvada ellerinden geldiğince zorlamaya niyetliler. Löw ile yakaladıkları istikrarı başarıya dönüştürmek için; her yolu deneyeceklerdir".  (...)

Portekiz

"En son 2010 Dünya Kupası'nda mücadele eden Portekiz Milli Takımı için; artık başarılı sonuçlar en büyük hedef olarak gözüküyor. Potansiyellerini bir türlü turnuvalarda gösteremeyen ve istedikleri sonuçları alamamaları sürekli stresli ve gergin turnuvalar geçirmelerini doğuruyor. Son olarak Afrika'da Brezilya, Kuzey Kore ve Fildişi Sahilleri ile aynı grupta mücadele etmişlerdi. İlk maçlarında Fildişi ile 0-0'lık beraberlik sonucu yine akıllara yine mi hüsran yaşanılacak sorusu gelmeye başlamıştı. Fakat, bir sonraki karşılaşmada Kuzey Kore'ye karşı gol olup yağdılar. 7-0'lık skorla son zamanların en dikkat çekisi sonuçlarından birine imza atan Portekiz için; gruptan çıkmayı garantilemiş Brezilya karşısında beraberlik yetiyordu. Gol yemeden tamamladıkları grup aşamasından sonra 2. turda rakipleri turnuvanın favorilerinden İspanya oldu. İspanya karşısında ortaya koydukları mücadele sahadan tur atlayarak ayrılabilecekleri skora yetmedi. 1-0'lık sonuçla turnuvaya 2. turda veda etmiş oldular". (...)

ABD 

"G grubunda Almanya, Portekiz ve Gana ile mücadele edecek olan USA takımı, CONCACAF 3. tur elemelerinde Antigua, Guatemala ve Jamiaca ile aynı grupta mücadele etti ve grubu 6 karşılaşmada topladığı 13 puanla lider tamamladı. Bir sonraki turda diğer gruplardan bir üst tura çıkmayı başaran takımlarla mücadele eden Amerika takımı, Jameika, Honduras, Kosta Rika, Panama ve Meksika ile oynadıkları karşılaşmalarda 22 puan toplayarak lider bir şekilde kupaya katılma hakkı kazanmış oldu". (...)

Gana

"Brezilya'da G grubunda Almanya - Portekiz ve ABD ile mücadele edecek olan Gana Milli Takımı, ilk olarak 2006 Almanya'da finallere katılma başarısı gösterdi. 2006'da İtalya, Çek Cumhuriyeti ve ABD ile mücade etmişti. İtalya'ya mağlup olduktan sonra Çek Cumhuriyeti ve ABD'yi mağlup ederek topladıkları 6 puan ile 2. tura çıkma başarısı elde etmişlerdi. Brezilya ile 2. turda mücadele eden Gana mağlubiyetten kurtulamayarak; finallere veda etmişlerdi.  2010 yılında 2006'daki başarıyı tekrarlayan Gana Milli Takımı, yine finallere adını yazdırmayı başardı.  2010 finalleri onlar adına tarihleri boyunca unutulmayacak anlara sahne olacaktı. Grup aşamasında Almanya, Sırbistan ve Avustralya ile karşı karşıya geldiler. İlk maçında Sırbistan karşısında Gyan'ın penaltı golüyle 3 puan alan Gana takımı bir sonraki karşılaşmada Avustralya ile yine Gyan'ın attığı karşılaşmada berabere kalarak 4 puan toplamıştı.  Bu karşılaşma sonrasında Almanya'nın Sırbistan'a sürpriz mağlubiyeti sonrasında liderliğe yükseldiler. Almanya ile oynayacakları karşılaşmada liderlik maçına çıkıyorlardı. İyi mücadele ve rakibe karşı direnen Gana takımı Özil'in golüne engel olamayarak, Avustralya ve Sırbistan maçının sonucuna kalmıştı.  Sırbistan'ın kazanamadığı sonuçlarda Gana bir üst tura çıkacaktı ki istedikleri oldu". (...)

Yazıların devamı için; @uur11 'in bloğunu ziyaret edebilirsiniz. Blog için; tıklayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fenerbahçe Yeni Sezon Formaları / 2012-2013

2012/2013 Fenerbahçe Formaları  2012/2013 Efsane Çubuklu Forma   2012/2013 Arma Forma 2012/2013 Gölge Kanarya Forma

Arsenal İç Saha Forması / 2012-2013

 

Futbol Ve Siyaset İlişkisi

Siyaset ve spor ilişkisini farklı açılardan incelemek mümkün. Bunları kategoriler halinde incelemek bir hayli uzun yazılar ve vakit harcamamıza neden olabilir. Biz, siyaset - futbol ilişkisini 3 gerçek örnekle açıklayalım; Aslında herkesin çok yakından bildiği bir konu. Siyaset ve spor denildiği zaman akla İtalya'nın gelmesi çok doğal bir durum gibi gözükmekte. Her siyaset liderinin futbolla yakından ilgilenip bu anlamda büyük bir kitleye hitap etme çabası uzun senelerdir görülmüş, en kolay politika araçlarından biri olmuştur. Bunun en güzel örneğini; 1986'da AC Milan başkanlığına gelen medya patronu Silvio Berlusconi'yi gösterebiliriz. 1979'dan Berlusconi döneminin bir kısmını içeren sürekli rüşvet skandallarıyla çalkalanan AC Milan'ın bir Avrupa devi haline gelmesi ve bunun sonucunda Berlusconi'nin İtalya Başbakanlığı'na uzanan süreç en güzel örneklerden biridir. Berlusconi, AC Milan'ı ne kadar yükseğe taşıdıysa kendisi de siyasette o kadar mesaf