Ana içeriğe atla

Sezonun En İyi 11'i


Bir sezonu daha geride bıraktık. Sezonu ezeli rakibinin 9 puan önünde tamamlayan Galatasaray takımı play-off maçlarında rakibinden daha az puan toplamasına rağmen son karşılaşmada rakibine mağlup olmayarak yarım puanla ipi göğüsledi. Sezon sonunda en iyi 11'i kendimce sizlerle paylaşmak istedim. Bakalım kimler kadro tercihimde benimle aynı fikirde olacak. Her türlü yoruma açık bir kadro olacak. Takım taktiğimiz; 3-5-2 olacak.

******


Kaleci;

1- Volkan Demirel
Bu sezon takımı için elinden gelenin fazlasını sahaya yansıttı. Yaşanılan süreçte takıma liderlik yaparak büyük bir sorumluluk altına girdi. Play-off maçlarındaki çabası ise, şampiyonluk için yeterli olmadı. Her ne olursa olsun Süper Lig'de benim ilk 11 için kaledeki tek adayım. Şunu da belirtmekte fayda var. Muslera'yı kadroya dahil edebilirdim. Fakat, Volkan Demirel dediğim gibi Türkiye'de futbol oynadığı sürece benim ilk 11'im için tek aday olacaktır.

Defans;

2- Gökhan Gönül 
Sezona kötü başlamasına rağmen bir önceki sezon performansına son haftalara doğru ulaşmasını başardı. Fenerbahçe için defans hattında yaptıkları ve hücum yönünde kattıklarını da göz önünde bulundurarak kadroda yer aldı. Sakatlık yaşamasına rağmen Volkan gibi takımı için yüreğiyle mücadele etti.

3- E.Eboue 
Galatasaray'ın defans hattının en iyi isimlerinden biriydi. Ortaya koyduğu mücadele ile Fatih Terim'e büyük güven vererek sezon boyunca takım içinde en iyilerden biriydi. Defans-hücum olarak Galatasaray'ın aksayan sol kanadına rağmen sağ kanadında büyük işler yaparak kadrodaki yerini aldı.

4- T.Ujfalusi
Şampiyon olan takımın kaptanı olarak bu sezon takımı için defansif anlamda iyi işler yaptı. Sert futbolunu biraz olsun geri plana itecek olursak, takım içinde en faydalı oyunculardan biriydi. Semih ile birlikte iyi bir ikili olarak Muslera'ya da çok büyük yardımcı olarak şampiyonlukta büyük pay sahibi oldu.

Orta Saha;

5- C.Baroni
Fenerbahçe orta sahasının en çalışkan ve olumlu oynayan ismiydi. Şaşırtıcı bir şekilde bu sezon ön plana çıktı. Özellikle, Trabzonspor ile oynanılan deplasmandaki karşılaşmada ortaya koyduğu mücadele beni fazlasıyla şaşırttı. Bu seneki performansını devam ettirebildiği sürece Fenerbahçe orta alanında iyi işler yapacağını düşünüyorum.

6- Selçuk İnan
Galatasaray orta sahasını büyük bir çıkışla yönetmeyi başardı. Attığı goller ve yaptığı asistleri göz önüne alırsak sezonun belki de en önemli oyuncusu olduğunu söylemek mümkün. Geçmiş döneme bakarak iyi bir gelişme gösteren Selçuk, şampiyonlukta en büyük pay sahibi olan futbolcu oldu.

7- F.Melo
Selçuk ile birlikte Galatasaray orta alanında ortaya koyduğu mücadele ile takımın en iyileri arasında yerini aldı. Saha içinde yaptıkları bir tarafa koyarsak ligin "en iyi 11'i" içindeki yerini vermemek yanlış olabilirdi. Futbol ahlakı olarak bana ters gelen bir futbolcu olsa da ilk 11'de yer vermem takıma olan katkısından dolayıdır.

8- Fernandes 
Beşiktaş takımının ayakta kalabilen tek futbolcusu. Bana göre Beşiktaş takımına 2-3 gömlek fazla gelen bir dönem geçirdi. Hücum eden defans yapan Fernandes ortaya koyduğu futbolla kadrodaki yerini aldı. Seneye bu ligde kalmasını istediğim Fernandes'i izlemenin büyük bir keyif olduğunu da belirtebilirim.

9- Alex
Çok fazla bir şey yazmayacağım. Eğer "en iyi 11" oluşturulacaksa Alex'i kadroya almayan kim olursa olsun futbola ihanet etmiş olacaktır. Alex, her ne olursa olsun bu ligin en iyi futbolcusudur. Son oynadığı Bursaspor ile oynanılan kupa maçında ortaya koyduğu futbolla neden en iyi olduğunu bir defa daha göstermiş oldu.

10- Burak Yılmaz
Son iki senedir ortaya koyduğu futbolla büyük bir çıkış yakaladı. Bu sezon attığı gollerle Trabzonspor'un buralara kadar gelebilmesinde en büyük pay sahibi oldu. Takımın attığı gollerin yarısından fazlasını atmış olması kadroya girmesi için yeterli oldu.

11- J. Elmander 
Bu sezon attığı 12 golle takımın şampiyonluğunda pay sahibi oldu. Geldiği zaman soru işaretleri oluştursa da sezon boyunca ortaya koyduğu mücadele ile bu soru işaretlerinin hepsini silmesini bildi. Ayrıca, gösterdiği perfmansla milli takım kadrosuna dahil edilmesi de en büyük hediyelerden biri oldu.

******

Benim kadrom bu şekilde. Genellikle orta alanda daha çok isme yer vermek isterdim. Orta sahada aynı tarz futbolculara yer versem de kanat oyuncularının bu futbolcular kadar faydalı olmadığını düşündüğüm içindir. Fenerbahçe'den Stoch belki de 18 takım içerisinde takımında kanatta oynayıp en fayda veren ismiydi. Fakat, o'na farklı bir konuda yer vermek istediğim için kadroya eklemedim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fenerbahçe Yeni Sezon Formaları / 2012-2013

2012/2013 Fenerbahçe Formaları  2012/2013 Efsane Çubuklu Forma   2012/2013 Arma Forma 2012/2013 Gölge Kanarya Forma

Arsenal İç Saha Forması / 2012-2013

 

Futbol Ve Siyaset İlişkisi

Siyaset ve spor ilişkisini farklı açılardan incelemek mümkün. Bunları kategoriler halinde incelemek bir hayli uzun yazılar ve vakit harcamamıza neden olabilir. Biz, siyaset - futbol ilişkisini 3 gerçek örnekle açıklayalım; Aslında herkesin çok yakından bildiği bir konu. Siyaset ve spor denildiği zaman akla İtalya'nın gelmesi çok doğal bir durum gibi gözükmekte. Her siyaset liderinin futbolla yakından ilgilenip bu anlamda büyük bir kitleye hitap etme çabası uzun senelerdir görülmüş, en kolay politika araçlarından biri olmuştur. Bunun en güzel örneğini; 1986'da AC Milan başkanlığına gelen medya patronu Silvio Berlusconi'yi gösterebiliriz. 1979'dan Berlusconi döneminin bir kısmını içeren sürekli rüşvet skandallarıyla çalkalanan AC Milan'ın bir Avrupa devi haline gelmesi ve bunun sonucunda Berlusconi'nin İtalya Başbakanlığı'na uzanan süreç en güzel örneklerden biridir. Berlusconi, AC Milan'ı ne kadar yükseğe taşıdıysa kendisi de siyasette o kadar mesaf