Ana içeriğe atla

Premier Lig'in Yeni Ekibi Swansea

FC Barcelona – Manchester United finalinin ardından Wembley’de bir başka heyecan da dün yaşandı. Queens Park Rangers ve Norwich City’nin ardından Premier Lig’e yükselecek 3. Takım belli oldu. Bu sezon özellikle iç saha maçlarında çoğu takıma kök söktüren Swansea dün finalde ki rakibi Reading karşısında harikalar yarattı.

Genel yapısıyla defansif özellikle taşıyan bir takım olan Swansea, dün akşam rakibinin agrasif oyunu karşısında hücum futbolunu tercih etti. Rakibi karşısında takımın bu sezon en iyi oyuncusu olarak gördüğüm Sinclair ile harikalar yaratan Swansea, rakibini eze eze mağlup ederek Premier Lig’e yükselen son takım olma ünvanına erişti. Karşılaşmadan biraz bahsedecek olursak, Swansea’nın 21. dakika da Sinclair’in penaltı golüyle 1-0 öne geçmişti. O dakikaya kadar ortayada geçen bir karşılaşmayıdı. Swansea bulduğu golün ardından bir dakika sonra 2. golü bulunca karşılaşmaya hükmetmeye başladı. Maçın 40. dakikasında da buldukları 3. golle ilk yarı 3-0 önde kapattılar. İkinci yarıya 3-0 önde başlayan Swansea çok rahat bir futbol oynamaya başladı. Allen’in kendi kalesine attığı golle Reading takımı biraz haraketlense de Swansea defansı buna müsaade etmeyerek sahadan 4-2’lik galibiyetle ayrılarak, bir üst lige yükseldi.

Wembley’de oynanılan bu müthiş finali 86,581 biletli seyircinin izliyor olması ligin kalitesini ve ilgiyi gözler önüne seriyor. Yaklaşık 2 sezondur Sporx’de iddaa yorumu yazdığım bu müthiş lig hiç bitmesin istiyorum. Heyecanın en son maça kadar devam ettiği ve final serilerinde üst seviyede futbol oynanılan Championship League’de yeni sezonda görüşmek üzere.

Not: Şampiyonlar Ligi Finali'ni biletli 87,695 kişi izlerken, İngiltere Championship Finali'ni biletli 86,581 kişi izledi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fenerbahçe Yeni Sezon Formaları / 2012-2013

2012/2013 Fenerbahçe Formaları  2012/2013 Efsane Çubuklu Forma   2012/2013 Arma Forma 2012/2013 Gölge Kanarya Forma

Arsenal İç Saha Forması / 2012-2013

 

Futbol Ve Siyaset İlişkisi

Siyaset ve spor ilişkisini farklı açılardan incelemek mümkün. Bunları kategoriler halinde incelemek bir hayli uzun yazılar ve vakit harcamamıza neden olabilir. Biz, siyaset - futbol ilişkisini 3 gerçek örnekle açıklayalım; Aslında herkesin çok yakından bildiği bir konu. Siyaset ve spor denildiği zaman akla İtalya'nın gelmesi çok doğal bir durum gibi gözükmekte. Her siyaset liderinin futbolla yakından ilgilenip bu anlamda büyük bir kitleye hitap etme çabası uzun senelerdir görülmüş, en kolay politika araçlarından biri olmuştur. Bunun en güzel örneğini; 1986'da AC Milan başkanlığına gelen medya patronu Silvio Berlusconi'yi gösterebiliriz. 1979'dan Berlusconi döneminin bir kısmını içeren sürekli rüşvet skandallarıyla çalkalanan AC Milan'ın bir Avrupa devi haline gelmesi ve bunun sonucunda Berlusconi'nin İtalya Başbakanlığı'na uzanan süreç en güzel örneklerden biridir. Berlusconi, AC Milan'ı ne kadar yükseğe taşıdıysa kendisi de siyasette o kadar mesaf