Ana içeriğe atla

Fenerbahçe ve Trabzonspor'un Kalan Maçları Üzerine


Gün geçtikçe heyecan daha da artmaya başladı. Fenerbahçe'nin Bursaspor karşısında puan kaybı yaşaması ve Trabzonspor'un Konyaspor karşısında 3 puan alması, yarışı iyice kızıştırdı. Her iki takımında artık en az kayıp yaşamak veya yaşamamak istediği haftalara girildi. Özellikle, Fenerbahçe takımının Galatasaray-Bursaspor-Eskişehirspor-Gaziantepspor gibi zorlu bir dönemde şuana kadar 4 puan çıkartması biraz olsun gönüllere su serpmiş durumda. Galatasaray karşısında bir puan olsada olurun aksine alınan 3 puan, Bursaspor maçının önemini daha da arttırmıştı. Ama, karşılaşma boyunca şans bizden yana olmayınca ne yazık ki sahamızda iki puan bırakmış olduk. 

Bu zorlu periyodu şampiyonlukta ki rakibimiz Trabzonspor'un da yaşayacağını biliyoruz. Konyaspor karşısında aldıkları galibiyetin ardından seyircisiz oynayacakları Galatasaray maçına çıkacaklar. İki puan önde olmaları biraz olsun onlar için avantaj. Fakat, bu zorlu deplasmanda şuana kadar puan çıkartabildiklerini hatırlamıyorum. Üstelik, Galatasaray takımının Antalyaspor karşısında da puansız dönmeleri, işleri iyice karıştırmış durumda. Trabzonspor'da tıpkı bizim gibi, Galatasaray-Bursaspor-Eskişehirspor-Gaziantepspor serisine giriyor. Bu seriden en az kayıp yaşayan takım ipi göğüslemek için büyük bir avantaj yakalayacak. Şuanda avantaj Trabzonspor'da. 


Haftasonu her iki takımında deplasmanda olması büyük bir ihtimal herkesi ekran karşısına kilitleyecek. Fenerbahçe'nin Es-Es deplasmanı zorlu geçecektir. Fakat, taraftarın takıma olan inancı üst seviyede. Bu deplasmandan en azından kaybetmeden ayrılmak çok önemli. Alınacak 3 puan ise, Gaziantepspor maçı önemini daha da arttıracak. Formda olan ve iyi bir takım olan Gaziantepspor karşısında puan kaybı yaşanmamalı. Yalnız, Gaziantepspor'un Avrupa kupalarına katılma iddiası da Beşiktaş ile oynayacakları kupa karşılaşmalarıyla daha da alevlenecek. Eşleşmenin ilk karşılaşmasında alacakları sonuç çok önemli. Eğer işi kendi evlerine taşırlarsa bu bizim için bir fırsat olabilir. Çünkü, evimizde oynayacağımız Gaziantepspor maçı sonrası Antep ekibi kupa maçına çıkacak. Onlar için de önemli bir dönemeç. Trabzonspor ise, bu 4'lü seriden çıkartabildiği maksimum puanı çıkartmak isteyecektir. Eğer kayıpsız devam ederlerse! Ozaman işimiz bir hayli zor olacak. 

Bu iki takımın oynayacakları son karşılaşmalarda ki rakiplerine karşı aldıkları sonuçlara bakarak, yazımızı tamamlayalım;

Trabzonspor kalan maçlarında Galatasaray (D), Bursaspor, Eskişehirspor (D), Gaziantepspor, Bucaspor (D), İstanbul B.B,  K.Karabükspor (D) ile karşılaşacak.

Fenerbahçe ise kalan maçlarından Eskişehirspor (D), Gaziantepspor, Bucaspor (D), İstanbul
B.B,  K.Karabükspor (D), Ankaragücü, Sivasspor (D) ile oynayacak.

TRABZONSPOR'UN KARNESİFENERBAHÇE'NİN KARNESİ
G.Saray-Trabzonspor: 4-1
G.Saray-Trabzonspor: 2-1
G.Saray-Trabzonspor: 1-0
G.Saray-Trabzonspor: 3-0
G.Saray-Trabzonspor: 4-3
Eskişehirspor-F.Bahçe: 2-1
Eskişehirspor-F.Bahçe: 2-7
Eskişehirspor-F.Bahçe: 1-2
Eskişehirspor-F.Bahçe: 2-2
Eskişehirspor-F.Bahçe: 2-1
Trabzonspor-Bursaspor: 2-0
Trabzonspor-Bursaspor: 3-1
Trabzonspor-Bursaspor: 2-1 
Trabzonspor-Bursaspor: 1-0
Trabzonspor-Bursaspor: 1-1
F.Bahçe-G.Antepspor: 2-0
F.Bahçe-G.Antepspor: 4-1
F.Bahçe-G.Antepspor: 2-1
F.Bahçe-G.Antepspor: 1-1
F.Bahçe-G.Antepspor: 1-0
Eskişehirspor-Trabzonspor: 2-1
Eskişehirspor-Trabzonspor: 0-0
Eskişehirspor-Trabzonspor: 0-2
Eskişehirspor-Trabzonspor: 2-5
Eskişehirspor-Trabzonspor: 1-0
Bucaspor-Fenerbahçe: (OYNAMADI)
Trabzonspor-G.Antepspor: 2-0
Trabzonspor-G.Antepspor: 2-0
Trabzonspor-G.Antepspor: 3-2
Trabzonspor-G.Antepspor: 1-1
Trabzonspor-G.Antepspor: 0-0
F.Bahçe-İBB: 2-2
F.Bahçe-İBB: 2-0
F.Bahçe-İBB: 1-0
Bucaspor-Trabzonspor: (OYNAMADI)
K.Karabükspor-F.Bahçe: 2-3
K.Karabükspor-F.Bahçe: 1-2
K.Karabükspor-F.Bahçe: 0-0
Trabzonspor-İBB: 2-1
Trabzonspor-İBB: 0-0
Trabzonspor-İBB: 0-0
F.Bahçe-A.Gücü: 2-1
F.Bahçe-A.Gücü: 3-1
F.Bahçe-A.Gücü: 2-0
F.Bahçe-A.Gücü: 1-2
F.Bahçe-A.Gücü: 3-2
K.Karabükspor-Trabzonspor: 0-2
K.Karabükspor-Trabzonspor: 1-1
K.Karabükspor-Trabzonspor: 0-0


Sivasspor-F.Bahçe: 2-3
Sivasspor-F.Bahçe: 1-1
Sivasspor-F.Bahçe: 1-4
Sivasspor-F.Bahçe: 2-1
Sivasspor-F.Bahçe: 1-5

Tablo için Sporx.com'a teşekkürler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fenerbahçe Yeni Sezon Formaları / 2012-2013

2012/2013 Fenerbahçe Formaları  2012/2013 Efsane Çubuklu Forma   2012/2013 Arma Forma 2012/2013 Gölge Kanarya Forma

Arsenal İç Saha Forması / 2012-2013

 

Futbol Ve Siyaset İlişkisi

Siyaset ve spor ilişkisini farklı açılardan incelemek mümkün. Bunları kategoriler halinde incelemek bir hayli uzun yazılar ve vakit harcamamıza neden olabilir. Biz, siyaset - futbol ilişkisini 3 gerçek örnekle açıklayalım; Aslında herkesin çok yakından bildiği bir konu. Siyaset ve spor denildiği zaman akla İtalya'nın gelmesi çok doğal bir durum gibi gözükmekte. Her siyaset liderinin futbolla yakından ilgilenip bu anlamda büyük bir kitleye hitap etme çabası uzun senelerdir görülmüş, en kolay politika araçlarından biri olmuştur. Bunun en güzel örneğini; 1986'da AC Milan başkanlığına gelen medya patronu Silvio Berlusconi'yi gösterebiliriz. 1979'dan Berlusconi döneminin bir kısmını içeren sürekli rüşvet skandallarıyla çalkalanan AC Milan'ın bir Avrupa devi haline gelmesi ve bunun sonucunda Berlusconi'nin İtalya Başbakanlığı'na uzanan süreç en güzel örneklerden biridir. Berlusconi, AC Milan'ı ne kadar yükseğe taşıdıysa kendisi de siyasette o kadar mesaf