Ana içeriğe atla

26. Hafta | Gaziantepspor - Fenerbahçe | 0-3


Şampiyonluğa giden yolda Gaziantepspor karşısında ortaya konulan futbol ve alınan galibiyet çok önemliydi. Daha zorlu geçmesi beklenilen karşılaşmada Fenerbahçe takım olarak doğruları eksiksiz yaparak; rahat bir sonuç almasını bildi.

Maçın genelinde ortaya konulan futbol şampiyonluk isteğinin üst seviyede olduğunun ispatıydı. Emenike'den Mert'e, Topal'dan Caner'e, Sow'dan Gökhan'a kadar herkes işini en iyi şekilde yaptı. Aradaki puan farkını daha da açmak ve diğer haftalarda sıkıntı yaşanmaması adına iştahlı bir takım vardı. Emenike'nin hep beklediğimiz rakibin içinden geçen (!) koşuları ile Sow'un iştahı takım adına olumlu durumlardı. Gaziantepspor'un da çok fazla tehlike yaratamaması defansif anlamda sıkıntı yaşanılmamasına neden oldu. Rakibin bir kaç tehlikeli şutunda Mert, kendisine güvenenleri haksız çıkartmadı. Üzerine düşenleri eksiksiz yerine getirdi.

Sow'un gol orucunu bozması kendisi adına mutluluk vericiydi. Sürekli istekli ve gol atma arzusu ile ortaya koyduğu mücadele kendisi adına biraz negatif etki yaratsa da attığı şık golle bu stresi de üzerinden atmış oldu. Ligin sonu yaklaşırken; bu stresi üzerinden atmış olması takıma olumlu katkı sağlayacaktır. Bir takım olgusu içerisindeki futbolcularımız için bir sonraki hafta oynanılacak olan Bursaspor maçının önemi daha da artmış oldu. Her alınan galibiyet sonrası ve sona yaklaşırken bir sonraki karşılaşmanın önemi daha da artmış oldu. Takım içindeki dengelere bakacak olursak; bu stresi daha önce yaşamış ve üstesinden gelebilecek bir kadro oluşumu takımın şampiyonluğa yürümesinde pozitif etki sağlayacaktır.

Bir sonraki hafta; Bursaspor ile kendi sahamızda oynayacağız. Ertelenen Trabzonspor maçının da akıbeti büyük bir ihtimal kısa bir süre içerisinde açıklanacaktır. Gelme ihtimali yüksek 3 puan ile en yakın takipçi ile 10 puanlık fark oluşmuş şekilde Bursaspor karşısına çıkacağız. Alınacak bir galibiyet ile derbiye daha rahat bir şekilde gidilecek. Güzel bir dinlenme süreci yaşayacağız. Psikolojik ve fiziksel açıdan sıkıntıları bertaraf edildiği sürece; güzel sona daha net bir şekilde ulaşılacaktır.

Ayrıca, önümüzdeki 4 maçlık süreçte (Bursaspor, Galatasaray (D), Antalya, Beşiktaş (D)) puan kaybı yaşanılmazsa; Beşiktaş ile oynanılacak karşılaşmada bitime 4 hafta kala şampiyonluk garantilenmiş olacak. Takım içinde ve taraftarda bu inanç hakim durumda. Bakalım, 4 maçlık süreç bize neler getirecek.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fenerbahçe Yeni Sezon Formaları / 2012-2013

2012/2013 Fenerbahçe Formaları  2012/2013 Efsane Çubuklu Forma   2012/2013 Arma Forma 2012/2013 Gölge Kanarya Forma

Arsenal İç Saha Forması / 2012-2013

 

Futbol Ve Siyaset İlişkisi

Siyaset ve spor ilişkisini farklı açılardan incelemek mümkün. Bunları kategoriler halinde incelemek bir hayli uzun yazılar ve vakit harcamamıza neden olabilir. Biz, siyaset - futbol ilişkisini 3 gerçek örnekle açıklayalım; Aslında herkesin çok yakından bildiği bir konu. Siyaset ve spor denildiği zaman akla İtalya'nın gelmesi çok doğal bir durum gibi gözükmekte. Her siyaset liderinin futbolla yakından ilgilenip bu anlamda büyük bir kitleye hitap etme çabası uzun senelerdir görülmüş, en kolay politika araçlarından biri olmuştur. Bunun en güzel örneğini; 1986'da AC Milan başkanlığına gelen medya patronu Silvio Berlusconi'yi gösterebiliriz. 1979'dan Berlusconi döneminin bir kısmını içeren sürekli rüşvet skandallarıyla çalkalanan AC Milan'ın bir Avrupa devi haline gelmesi ve bunun sonucunda Berlusconi'nin İtalya Başbakanlığı'na uzanan süreç en güzel örneklerden biridir. Berlusconi, AC Milan'ı ne kadar yükseğe taşıdıysa kendisi de siyasette o kadar mesaf