Ana içeriğe atla

The Busby Babes / 6 Şubat 1958

1958 yılında Kızılyıldız deplasmanından dönen Manchester United takımını taşıyan özel jet'in Münih'te yakıt ikmali yaparken yaşadığı kazada ölenler, ölüm yıl dönümlerinde unutulmadı. Manchester United takımının 6 Şubat 1958'de Münih'te yaşadığı kazanın üzerinden 54 yıl geçti. Özellikle, kazada hayatını kaybeden Duncan Edwards'ın formaları halen Manchester United'a ait store'larda satılmakta. O, takımın en iyisi ve en önemli bir parçasıydı. 

Kazadan kurtulan Bobby Charlton, halen Duncan Edwards'dan bahsettiği zaman göz yaşlarına hakim olamaz. Bir başka anlatınlara göre de Duncan Edwards'ın ölmeyip futbola devam etmesi, Pele'nin yerine o'nun konuşulacağı anlamını taşıyor. 



Konuyla ilgili olarak Ali Murat Hamarat'ın "Busby'nin Bebekleri" adlı yazısını okumanızı tavsiye ederim.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fenerbahçe Yeni Sezon Formaları / 2012-2013

2012/2013 Fenerbahçe Formaları  2012/2013 Efsane Çubuklu Forma   2012/2013 Arma Forma 2012/2013 Gölge Kanarya Forma

Arsenal İç Saha Forması / 2012-2013

 

Futbol Ve Siyaset İlişkisi

Siyaset ve spor ilişkisini farklı açılardan incelemek mümkün. Bunları kategoriler halinde incelemek bir hayli uzun yazılar ve vakit harcamamıza neden olabilir. Biz, siyaset - futbol ilişkisini 3 gerçek örnekle açıklayalım; Aslında herkesin çok yakından bildiği bir konu. Siyaset ve spor denildiği zaman akla İtalya'nın gelmesi çok doğal bir durum gibi gözükmekte. Her siyaset liderinin futbolla yakından ilgilenip bu anlamda büyük bir kitleye hitap etme çabası uzun senelerdir görülmüş, en kolay politika araçlarından biri olmuştur. Bunun en güzel örneğini; 1986'da AC Milan başkanlığına gelen medya patronu Silvio Berlusconi'yi gösterebiliriz. 1979'dan Berlusconi döneminin bir kısmını içeren sürekli rüşvet skandallarıyla çalkalanan AC Milan'ın bir Avrupa devi haline gelmesi ve bunun sonucunda Berlusconi'nin İtalya Başbakanlığı'na uzanan süreç en güzel örneklerden biridir. Berlusconi, AC Milan'ı ne kadar yükseğe taşıdıysa kendisi de siyasette o kadar mesaf